Plataforma de xatbot per al teu negoci

Els xatbots són eines l’ús de les quals ha crescut exponencialment en els últims anys ja que representen una oportunitat de creixement per a les empreses. Els xatbots són molt populars a causa dels seus múltiples beneficis:

  • Milloren l’experiència de l’usuari.
  • Els processos de servei al client es tornen més eficients.
  • Els temps de resposta es redueixen considerablement.
  • Es poden realitzar cobraments des dels xats.
  • S’incrementen considerablement les vendes pel fet que es fan més curts els processos de vendes i es resolen les objeccions molt més ràpid.

No obstant això, una de les preguntes més comunes que els emprenedors i empresaris es fan és: quina és la millor plataforma de xatbot per al meu negoci?

A continuació realitzarem una anàlisi de les plataformes de xatbot més populars i detallarem els passos per a crear un bot en cadascuna d’elles. Amb això esperem ajudar-te a saber quina plataforma de xatbot triar.

SendPulse

SendPulse és una plataforma multicanal que ofereix solucions per a crear xatbot en Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram i Telegram. La plataforma compta amb una interfície intuïtiva i un editor d’arrossegar i deixar anar.

A més compta amb una versió completament gratuïta i amb algunes funcions limitades. SendPulse és conegut per ser una eina que permet generar estratègies completes ja que no sols té múltiples canals de xatbots, també ofereix solucions per a correu electrònic, construcció de llocs web, notificacions web *push, màrqueting SMS, entre altres.

Els preus d’aquesta plataforma ronden els € 6,70 mensuals; no obstant això, estan inclosos tots els canals de xatbots esmentats.

Com crear un bot en SendPulse?

Per a crear un bot amb SendPulse només has de crear un compte gratuït amb la plataforma. Una vegada que tinguis el teu compte has de dirigir-te a la secció de “xatbots”.

En aquest lloc donaràs clic en el botó verd de “Connectar Canals”, en donar clic se’t redirigirà a una nova pàgina on tindràs l’opció de connectar un compte de Telegram, Facebook Messenger, Instagram o WhatsApp.

En aquest cas, et mostrarem com connectar un xatbot de Facebook Messenger. Així que hauràs de fer clic en el botó de “Iniciar sessió amb Facebook” i automàticament s’obrirà una finestra emergent per a iniciar sessió en el teu compte personal.

xatbot

En el teu compte de Facebook faràs clic a iniciar sessió com ho fas regularment.

Selecciona el grup de pàgina o pàgines a les quals desitges crear el bot i fes clic en el botó de “Habilitar” enfront del grup o pàgina.

xatbot

Et recomanem que et subscriguis al bot perquè puguis provar que tot funciona de manera adequada.

xatbox

Zenvia

Zenvia és una plataforma brasilera especialitzada en xatbots de WhatsApp però que també ofereix solucions per a Instagram i Facebook Messenger.

La plataforma compta amb un editor d’arrossegar i deixar anar, i té una versió en espanyol; no obstant això, la majoria dels seus tutorials estan en anglès o portuguès.

Quant als preus, aquests es calculen en funció dels xats enviats i els plans mensuals.

Com crear un bot en Zenvia?

Per a crear un chatbot en Zenvia és necessari crear un compte en aquesta plataforma. En el teu compte dirigeix-te a la pestanya de solucions i a la plataforma que desitgis connectar.

En aquest cas és Facebook Messenger. Aquí trobaràs un botó que diu “Connecta’t amb Facebook” al qual hauràs de fer clic.

xatbot

Automàticament se’t redirigirà a una nova pàgina on hauràs de donar clic a Connectar amb Facebook.

En fer clic se’t redirigirà a una finestra nova on hauràs d’iniciar sessió en el teu compte personal.

xatbox de facebook Messenger

En el teu compte personal, hauràs de marcar la casella de la pàgina que vulguis connectar i després fer clic en el botó de “Següent”.

Aquí s’obrirà una finestra emergent sol·licitant permisos; selecciona els adequats i fes clic en “Següent”.

xatbots de meta

Finalment se’t redirigirà al compte de Zenvia i veuràs la ID del teu compte de Facebook vinculada amb la plataforma.

xatbot Zenvia i facebook

Chatfuel

Chatfuel és una plataforma que ofereix solucions en tres canals: Facebook Messenger, Instagram i llocs web. Aquesta plataforma és coneguda pel seu fàcil ús i la seva interfície completament intuïtiva.

La plataforma es troba en anglès, així que és necessari comptar amb coneixements sobre aquest idioma ja que el suport tècnic es brinda en aquesta llengua.

No obstant això, l’anglès que es requereix és bàsic i no es necessita ser natiu en aquesta llengua per a utilitzar la plataforma.

Quant als preus,  aquesta plataforma compta amb una versió de prova per a fins a 50 conversions i plans de preus que comencen des dels $14 USD fins als $59 USD.

Ets usuari d’Instagram i vols potenciar les teves interaccions i seguidors? Aquí et deixem uns quants consells..

Com crear un bot en Chatfuel?

El primer pas per a connectar un bot a Chatfuel és crear un compte en la plataforma.

Una vegada que creïs el teu compte s’obrirà una nova finestra on hauràs d’especificar unes certes dades com el teu nínxol, el producte que embenis, el teu pressupost mensual i la plataforma que desitges utilitzar. Una vegada que es completin les dades es procedirà a fer clic en el botó de “Next step”.

Com crear un bot en Chatfuel?

Automàticament s’obrirà una nova finestra on podràs personalitzar el missatge que vols manar.

A més de que seleccionaràs les paraules clau que activaran el xatbot. De costat dret podràs observar una previsualització del teu missatge.

En aquesta secció podràs configurar altres elements del bot com les opcions d’enviament. Una vegada que es tingui tot llest, faràs clic en el botó de “Next Step”.

xatbot de chatfuel

Una vegada completat aquest pas, és moment d’encendre l’automatització. Per a realitzar aquesta acció és necessari que connectis el compte on s’activarà el chatbot.

En l’exemple que et presentem el canal seleccionat és Facebook Messenger. Per a connectar el compte només dona clic en el botó amb la frase “Connect Facebook Page”.

xatbot

Automàticament s’obrirà una finestra on hauràs de seleccionar la pàgina que desitges connectar.

Si no vas iniciar sessió amb un compte de Facebook abans et demanarà connectar un compte personal de Facebook al teu compte de Chatfuel. Per a seleccionar el compte sol fes clic en el botó de “Connect”.

xatbot

Finalment el bot estarà configurat.

chatfuel

Així, ja pots triar la plataforma per a crear el teu propi xatbot basant en les teves necessitats i preus de les plataformes.

Aquesta és una oportunitat meravellosa per a portar el teu negoci al següent nivell i brindar-los als teus clients una cosa nova per a provar, a més d’augmentar la credibilitat de la teva empresa.

Una bona opció és que les plataformes t’ofereixen la possibilitat de provar la versió gratis de xatbots, que et donarà l’oportunitat de comprendre els interessos dels teus clients i millorar la conversió.

Similar Posts