El Sitemap ayuda al posicionamiento de una web

Un sitemap es converteix en una valuosa eina que potencia la cerca i el posicionament del teu lloc web.

El posicionament web és una disciplina en constant evolució, i en aquest món digital en constant canvi, és essencial aprofitar totes les eines disponibles per assolir una posició destacada als cercadors.

Quan t’aventures en l’emocionant travessia de col·laborar amb una agència de posicionament SEO, porta amb tu una base interna afinada amb precisió, com un motor de carreres llest per conquerir la pista i enlluernar al món dels cercadors.

Descobreix què és i, encara més crucial, per què és imperatiu que creïs el teu en aquest mateix instant. No deixis de llegir i submergeix-te en el coneixement sobre aquesta eina de vital importància.

Primer de tot, què és un Sitemap?

Un sitemap, també conegut com a mapa del lloc, és un arxiu XML o una pàgina web especial que enumera i descriu totes les pàgines i recursos disponibles en un lloc web.

Què es un sitemap

La seva funció principal és proporcionar una estructura organitzada i llegible per als motors de cerca i usuaris.

En altres paraules, és com l’índex d’un llibre, però dissenyat específicament per ajudar els motors de cerca a navegar i comprendre l’estructura i el contingut del seu lloc web de manera eficient.

Un sitemap ben elaborat conté informació essencial, com la data de la darrera modificació d’una pàgina, la freqüència amb què s’actualitza i la seva importància relativa en el context del lloc.

Això permet als motors de cerca prioritzar i rastrejar les pàgines amb més precisió, cosa que, alhora, millora la visibilitat i el posicionament en els resultats de cerca.

Facilita la indexació

Un dels principals desafiaments que enfronten els motors de cerca és rastrejar i catalogar eficientment el vast i complex univers d’Internet. Aquí és on entra en joc un sitemap ben construït.

Aquest arxiu XML proporciona una guia estructurada de totes les pàgines i continguts d’un lloc web, cosa que facilita enormement el treball dels motors de cerca en trobar i rastrejar el contingut d’una manera més eficient.

Assegurar-se que cada pàgina important estigui inclosa al sitemap és essencial per garantir que s’indexin i classifiquin adequadament.

Millora la visibilitat de contingut profund

No totes les pàgines d’un lloc web són igualment visibles o accessibles per als motors de cerca. Les pàgines profundes, és a dir, aquelles que requereixen diversos clics per arribar-hi des de la pàgina inicial, sovint són passades per alt.

Un mapa del lloc ben estructurat pot incloure aquestes pàgines i garantir que els cercadors les trobin i les indexin. Això augmenta la visibilitat de contingut valuós que altrament podria quedar en la foscor.

Optimitza la priorització de pàgines

No totes les pàgines del vostre lloc web són igualment importants en termes de SEO. En proporcionar informació jeràrquica en un sitemap, podeu indicar als motors de cerca quines són les pàgines principals i quines són secundàries.

Això ajuda els motors de cerca a assignar recursos de rastreig de manera més eficient i a donar prioritat a les pàgines més rellevants.

Quins són els beneficis de crear un Sitemap?

Sitemap Google Search Console

La creació d’un sitemap ofereix nombrosos avantatges per millorar el posicionament SEO d’una pàgina web, alguns dels quals són:

Facilita el rastreig del lloc:

Els motors de cerca poden rastrejar el lloc de manera més ràpida i eficaç, cosa que pot millorar la vostra classificació a les pàgines de resultats de cerca (SERPs).

Desindexació d’URL:

Podem agilitzar l’eliminació de pàgines no desitjades en crear un sitemap amb atributs “nofollow” i “noindex” abans de carregar-lo a Google Search Console.

Eliminació ràpida de pàgines:

Combinant un mapa de mapa amb un codi d’estat 410, Google suprimirà permanentment les pàgines que especifiqueu del vostre índex.

Vigilància dels competidors:

Observar els sitemaps de la competència per identificar quines pàgines prioritzen i detectar possibles errors.

Optimització del contingut i de l’enllaç intern:

Un sitemap HTML ens ajuda a organitzar pàgines i afegir nou contingut, cosa que facilita l’optimització de l’enllaç intern i la navegació.

Impulsa l’experiència de l’usuari

Un sitemap no és només una eina per als motors de cerca; també podeu millorar l’experiència de l’usuari.

Proporciona als visitants una forma clara i organitzada de navegar per una pàgina web, cosa que facilita la cerca d’informació rellevant.

Una estructura de lloc web ben organitzada i fàcil d’usar no només satisfà els visitants, sinó que també pot reduir la taxa de rebot i augmentar el temps de permanència al lloc, factors que els motors de cerca consideren en determinar-ne la qualitat.

Fomenta l’actualització i la precisió

Un sitemap no només és útil per a la indexació inicial, sinó que també pot ajudar a mantenir actualitzada la informació als cercadors.

En actualitzar el sitemap cada vegada que es realitzin canvis significatius al lloc web, com afegir noves pàgines o eliminar contingut obsolet, estem comunicant als motors de cerca que el lloc web és dinàmic i actualitzat regularment.

Això pot millorar la classificació, ja que els principals cercadors prefereixen mostrar contingut fresc i rellevant.

Com crear un Sitemap a WordPress

L’ús de sitemaps és fonamental en l’optimització del SEO, ja que permet que els motors de cerca rastregin eficaçment el lloc web.

En cas de disposar d’una web dissenyada amb WordPress, generar un sitemap és senzill. A continuació, els passos clau per crear i enviar un sitemap a Google.

Instal·lar i activar el plugin Google XML Sitemaps

Primer, inicieu sessió al panell d’administració del WordPress. Després, instal·la i activa el connector “Google XML sitemaps“.

Plugin WP Google XML sitemaps

Un cop activat, podràs accedir a la seva configuració des de la secció “Settings” al teu dashboard. A la part superior de la pàgina de configuració, trobaràs l’URL del teu mapa de mapa en format XML.

Crear un Sitemap a HTML (Opcional)

Si vols crear un sitemap en format HTML, simplement crea una nova pàgina web fent clic a “Page > Add New”. Després, afegiu el shortcode [wp_sitemap_page] i publica la pàgina.

Enviar el Sitemap a Google

Accedeix al teu compte de Google Search Console i navega a la secció “Sitemaps” al tauler de control.

Pujar el Sitemap a Google

Feu clic a “Afegeix o tasteu sitemap” i proporcioneu l’URL del vostre sitemap XML. Això permetrà que Google indexi el mapa del vostre lloc web.

Cal afegir una línia a robots.txt (Alternativa)

Una altra manera de notificar a Google sobre l’existència del vostre lloc web és mitjançant l’addició d’una línia al fitxer robots.txt, ja que aquest és el primer fitxer que les aranyes dels motors de cerca rastrejaran.

Conclusions per a què serveix un sitemap

Un mapa del lloc ben elaborat és una eina essencial per millorar el posicionament d’una pàgina web.

Facilita la indexació, millora la visibilitat del contingut profund, optimitza la priorització de pàgines, fomenta l’actualització i la precisió i millora l’experiència de l’usuari.

Si el teu sitemap t’està causant mals de cap, no et preocupis, som aquí per desenredar el misteri de la creació i millora.

El nostre equip de mags del SEO coneix tots els secrets per desbloquejar un sitemap veritablement màgic que elevarà la teva pàgina web a les profunditats de la cerca orgànica. No dubtis més i contacta amb Nextweb!

Similar Posts