Investigación de palabras clave

El procés de recerca de paraules clau, o keyword research, és un pilar fonamental en qualsevol estratègia de màrqueting digital.

Es tracta d’identificar i seleccionar les paraules clau adequades que et permetran augmentar la visibilitat del teu lloc web als motors de cerca, atreure trànsit de qualitat i millorar la teva posició als resultats de cerca.

Però, com fer un eficaç keyword research de manera efectiva? En aquest article, us guiarem a través d’aquest crucial procés, proporcionant consells, tècniques i dades interessants perquè pugueu optimitzar la vostra estratègia de SEO.

La importància del Keyword Research

Teclejant en un ordinador portàtil

El primer pas per comprendre la rellevància de la cerca de paraules és apreciar-ne la importància.

El 72,6% dels especialistes en màrqueting consideren que el keyword research és la part més crítica d’una estratègia de SEO efectiva.

Identificar les paraules clau correctes et permet connectar-te amb el teu públic objectiu i anticipar-ne les necessitats, cosa que, alhora, augmenta les teves possibilitats d’èxit en línia.

Comprèn la teva audiència

Per dur a terme un keyword research efectiu, és vital comprendre la teva audiència. Utilitza eines analítiques per conèixer les preferències, necessitats i comportaments en línia. Això us ajudarà a adaptar la vostra estratègia de paraules clau de manera precisa.

Eines de recerca de paraules clau

La realització d’un keyword research s’erigeix ​​com un component fonamental en el mateix teixit d’una estratègia de màrqueting digital triomfant.

Escollir les paraules clau idònies és un factor crític per amplificar la visibilitat del vostre lloc web als principals cercadors i potenciar el posicionament web.

En aquest sentit, disposem d’una varietat d’eines, cadascuna amb avantatges i desavantatges propis, que faciliten aquesta tasca vital. Algunes de les eines més reconegudes i efectives per dur a terme una investigació de paraules clau d’alt calibre.

Google Keyword Planner

El Google Keyword Planner ca una eina de lliure accés proporcionada per Google Ads.

Google Keyword Planner

Aquesta eina no només permet la cerca de paraules clau relacionades, sinó també proporciona dades valuoses sobre el seu volum de cerca mensual, nivell de competència i cost per clic.

Aquest recurs, com un dels pilars de Google, és particularment apreciat per la seva exactitud a la presentació de dades i la seva capacitat per ajudar els anunciants a identificar les paraules clau més rendibles.

Keyword Tool

L’eina de recerca de paraules clau basada en el núvol, Keyword Tool, és un recurs versàtil que permet descobrir paraules clau rellevants en múltiples idiomes i des de diverses fonts de cerca, com ara Google, YouTube, Amazon, entre d’altres.

Eines de cerca de paraules - Keyword Tool

L’avantatge distintiu de Keyword Tool és la seva amplitud, ja que et proporciona accés a dades de cerca d’una varietat de plataformes, cosa que és essencial per optimitzar la teva presència en línia a múltiples canals.

SEMrush

SEMrush s’alça com una eina integral de màrqueting digital que engloba una funcionalitat robusta de recerca de paraules clau.

Cerca de paraules - Semrush

En essència, no només et permet descobrir paraules clau d’alt impacte, sinó que també posa al descobert oportunitats potencials en analitzar a fons els teus competidors.

Amb SEMrush, pots fer un seguiment minuciós del rendiment de les paraules clau, mantenint un avantatge competitiu.

Ubersuggest

Ubersuggest, una creació de Neil Patel, es presenta com una eina gratuïta que facilita la cerca de paraules clau rellevants, proporciona idees per a la creació de contingut i revela informació sobre la competència.

Keyword search - Ubersuggest

Aquest recurs és particularment útil per als professionals del màrqueting que busquen estratègies de paraules clau de baix cost però efectives.

Answer The Public

És una eina essencial en la cerca de paraules clau que destaca pel vostre enfocament en preguntes i consultes.

Keyword search - Answer The Public

Ofereix un “núvol de paraules” visual que revela termes relacionats amb la teva paraula clau, brindant inspiració per a contingut rellevant. A més, genera llistes detallades de preguntes sobre la paraula clau, proporcionant informació valuosa sobre les preocupacions de la vostra audiència.

Aquesta eina és versàtil, i és útil per a la generació d’idees de contingut, l’optimització d’estratègies SEO i la planificació de campanyes de màrqueting.

En respondre les preguntes de la teva audiència en el teu contingut, pots establir la teva autoritat i millorar la teva visibilitat als motors de cerca.

Ahrefs

Un altre tità en l’àmbit del màrqueting digital, desplega una funcionalitat sòlida de recerca de paraules clau.

Eines per a cerques de paraules clau
Ahrefs sobresurt en l’àmbit de la investigació de paraules clau de cua llarga

A través d’aquesta plataforma, no només és possible trobar paraules clau rellevants, sinó que també es pot esbrinar el volum de cerca i avaluar la competència.

Ahrefs sobresurt en l’àmbit de la investigació de paraules clau de cua llarga, cosa que t’atorga la capacitat de segmentar la teva audiència de manera més precisa.

Selecció de paraules clau rellevants

Quan hàgiu recopilat dades utilitzant les eines esmentades, és hora de seleccionar paraules clau rellevants per al teu nínxol.

Assegureu-vos de considerar la intenció de l’usuari, la competència i el volum de cerca. Un bon enfocament és buscar un equilibri entre paraules clau d’alt volum i aquelles amb menys competència.

Long tail keywords

Les paraules de cua llarga són frases més llargues i específiques que solen ser menys competitives i tenen un alt potencial de conversió.

Paraules de cua llarga amb intenció de cerca
Font: wwwmiposicionamientoweb.es/

Aprofita aquestes paraules clau per atraure trànsit altament qualificat al vostre lloc web.

Analitza la competència

Observar el que estan fent els teus competidors és una estratègia intel·ligent. Identifica les paraules clau que utilitzeu i n’avalua l’efectivitat. Això us proporcionarà idees valuoses per a la teva pròpia estratègia de paraules clau.

Optimització On-Page

Un cop hàgiu seleccionat les paraules clau, és hora d’optimitzar el teu lloc web. Assegureu-vos d’incorporar aquestes paraules clau de manera estratègica al contingut del vostre lloc, meta descripcions, títols i encapçalats. Això augmentarà la visibilitat del teu lloc als motors de cerca.

Rastreja i ajusta constantment

El keyword research no és un procés estàtic. Has de rastrejar el rendiment de les paraules clau i ajustar la teva estratègia segons sigui necessari. Utilitza eines de seguiment de SEO per avaluar l’impacte dels teus esforços i fer millores contínues.

Contingut de qualitat

No podeu subestimar la importància del contingut de qualitat. El 91% de les pàgines que apareixen a la primera pàgina de Google contenen almenys una paraula clau en el contingut.

Contingut de qualitat per posicionar a cercadors

Crea contingut valuós i rellevant que satisfaci les necessitats dels teus visitants, i optimitza’l amb paraules clau estratègiques. Una bona redacció SEO intenta aconseguir atraure els usuaris. En realitat, el contingut és només una de les parts de l’algorisme del SEO d’una pàgina web.

Mètriques d’èxit

Finalment, és crucial mesurar l’èxit de la teva estratègia de keyword research. Les mètriques clau a seguir inclouen la posició en els motors de cerca, el tràfic orgànic, la taxa de clics (CTR) i les conversions. Estableix objectius clars i fes un seguiment del teu progrés.

Conclusió

En resum, fer un bon keyword research és essencial per a l’èxit en línia. Comprèn la teva audiència, utilitza eines de recerca de paraules clau, selecciona paraules clau rellevants, analitza la competència i optimitza el teu lloc web.

Mantingues un enfocament constant en la qualitat del contingut i mesura els teus resultats. En seguir aquests passos, estaràs en el camí correcte per millorar la teva estratègia de SEO i augmentar la visibilitat del teu lloc web als motors de cerca. No subestimis el poder d’unes paraules clau ben escollides!

Similar Posts