Usabilidad web

Avui dia, a l’entorn tan summament competitiu en què operen les empreses, és de vital importància centrar-se a garantir una bona usabilitat web de cara als clients. Per això, cal oferir-vos tota mena de solucions perquè puguin posar-se en contacte amb la vostra empresa, com per exemple telefonia virtual, botons de trucada a l’acció, xat o vídeo.

Tot i això, cal anar més enllà i ser conscient que, actualment, la majoria de clients que coneixen la nostra empresa ho fan a través d’Internet. Però no ho fan només des de l’ordinador, també utilitzen la tauleta o el telèfon intel·ligent.

En aquest sentit, adaptar el vostre lloc web per a la comoditat i millorar l’experiència del client és important per a assegurar una correcta usabilitat i una fàcil navegació dels vostres usuaris. Tant si visiteu la vostra web des d’un ordinador portàtil, tauleta o qualsevol mòbil, els vostres clients obtindran la mateixa experiència.

Què significa la usabilitat web per a l’usuari?

Quan parlem de tenir un lloc web adaptat per millorar la usabilitat web per al client, ens referim a comptar amb una pàgina web que es pugui visualitzar en tota classe de dispositius.

Usabilitat web

Per fer-ho, cal comptar amb una plataforma senzilla que permeti als teus clients interactuar i navegar d’una manera simple, satisfactòria i intuïtiva, aconseguint que es disminueixi la taxa de rebot en accedir al lloc web.

A més, el fet de posseir un lloc web adaptat per a la comoditat al client, que resulti atractiu i senzill d’utilitzar et permetrà transmetre seguretat i confiança als teus usuaris a l’hora de continuar navegant-hi.

Avantatges de la usabilitat web

És evident que tenir una web responsive et permetrà oferir als teus clients una experiència de navegació de qualitat. Tot i això, aquest no és l’únic avantatge de comptar amb un lloc web adaptat per a la comoditat dels clients. A continuació, te’n mostrem algunes:

Ofereix més portabilitat i accessibilitat

https://www.nextweb.cat/ca/2022/03/15/eines-per-a-complementar-la-teva-campanya-de-marqueting/

Actualment, l’ús de dispositius mòbils és absolutament massiu. Tots portem el nostre mòbil a tot arreu i el fem servir en innombrables ocasions per realitzar els nostres processos de compra.

Per això, si el vostre potencial client ha accedit a la teva web a través d’algun dispositiu mòbil o tablet, i no està degudament habilitada per poder visualitzar-se en diferents pantalles i dispositius, el més segur és que aquest abandoni la teva pàgina web i acudiu a una altra que us resulti més còmoda i accessible.

Augmenta el trànsit orgànic

En el context tan summament competitiu en què operen les empreses actualment, és de vital importància, dur a terme totes les accions possibles per captar clients i aconseguir fidelitzar-los per no perdre’ls.

https://www.nextweb.cat/ca/2023/04/11/indexar-una-pagina-a-google/

Tenint en compte que un dels principals canals per això és a través d’Internet, el pitjor que podries fer és no oferir un lloc web adaptat per a les necessitats dels teus clients, ja que, així, l’únic que aconseguiràs és que no tornin a visitar la teva pàgina i es decantin per anar a la competència a la recerca d’un lloc més responsiu.

Incrementa les conversions

Adaptant el teu lloc web per a la comoditat dels teus clients, aconseguiràs augmentar el nombre de conversions, ja que els usuaris veuran satisfetes les seves expectatives, podran navegar i interaccionar fàcilment a la totalitat de la web i, com a resultat, mostraran una predisposició més gran a convertir.

Millora el posicionament SEO

Millora el posicionament SEO

El 2015 Google va anunciar una actualització del seu algorisme de cerca, anomenada Mobile-Friendly. Com a conseqüència, exigeix ​​que totes les webs ofereixin un contingut adaptable a tots els dispositius.

En cas de no respectar aquestes exigències, el més probable és que Google penalitzi la teva web i, per tant, el teu posicionament SEO es vegi perjudicat.

Com millorar la usabilitat web per a la comoditat del client

Millora la velocitat de càrrega

Segurament, aquelles persones que accedeixin al vostre lloc web a través de dispositius mòbils tinguin una connexió a internet més lenta. Per això, és molt important que el vostre lloc web es carregui ràpidament i no consumiu totes les dades dels vostres visitants.

Optimitza les imatges

Usabilitat a la nostra pàgina web

En relació amb el punt anterior, tenir imatges grans pot alentir la càrrega de la vostra pàgina web. Per això, cal intentar reduir-ne la mida, evitant que perdin qualitat. Per fer-ho, podeu comprimir-les utilitzant eines gratuïtes com IloveIMG.

Afegeix botons de contacte

Després d’accedir a la teva pàgina web, el client es vulgui comunicar amb tu per resoldre algun dubte, o fins i tot contractar els teus serveis, és important facilitar-li el contacte a través de botons, per exemple, el botó clic to call.

En aquest sentit, seria interessant que, a més, la teva empresa comptés amb una centra virtual o programari de call center, perquè quan el client premeu el botó clic to call a través del navegador del vostre PC, portàtil, tauleta o mòbil, el vostre equip pugui atendre aquesta trucada a través d’aquesta centraleta.

En resum…

El fet que la teva pàgina web es pugui adaptar a qualsevol dispositiu, és un element fonamental perquè els usuaris tinguin una usabilitat web en navegar pel teu lloc i aconseguir, així, que les teves vendes s’incrementin exponencialment.

Mobile friendly

D’aquesta manera, és crucial comptar amb un lloc web adaptatiu que compleixi amb la normativa de Google per poder millorar el posicionament SEO de la teva web i aconseguir el nombre més gran possible de clients potencials la visitin.

Similar Posts