Contenido Evergreen

El contingut evergreen, també conegut com a contingut perenne, és un tipus de contingut que no perd la seva rellevància amb el temps i que continua sent útil i valuós per als lectors fins i tot després d’anys d’haver estat publicat.

A diferència del contingut noticiós o temporal que es torna obsolet ràpidament, el contingut evergreen està dissenyat per tenir una vida útil molt més llarga.

El contingut evergreen és essencial per a qualsevol estratègia de màrqueting de contingut a llarg termini.

No cal dir que el contingut evergreen pot millorar el SEO d’un lloc web, ja que els motors de cerca tendeixen a afavorir el contingut que és rellevant i valuós per als usuaris.

Exemples de continguts perennes que tenim:

Consells i trucs: La gent sempre està buscant maneres de fer les coses més fàcilment, i els consells i trucs poden ser útils durant anys.

Manuals i guies: Els tutorials i les guies són excel·lents exemples de contingut evergreen. Aquests poden ser útils per als lectors durant anys i sempre hi haurà persones que necessitin aprendre com fer alguna cosa nova.

Històries i casos d’estudi: Les històries i casos d’estudi poden ser excel·lents exemples de contingut evergreen, especialment si es relacionen amb temes que no canvien gaire amb el temps. Per exemple, una història sobre com una empresa va aconseguir augmentar les vendes pot ser útil per als lectors durant anys.

Recursos útils: Els recursos útils, com ara eines, plantilles i fulls de càlcul, també poden ser excel·lents exemples de contingut evergreen. Aquests recursos poden ser útils per als lectors durant anys i sempre hi haurà persones que els necessitin utilitzar.

En crear contingut evergreen, és important tenir en compte que ha de ser rellevant, fàcil de trobar, navegar, optimitzat per als motors de cerca per maximitzar la seva efectivitat i útil per als lectors durant anys.

Alguns exemples específics de contingut Evergreen

Si estàs buscant crear contingut en línia que tingui una vida útil més prolongada, el contingut perenne és una excel·lent opció.

Guies i tutorials pas a pas:

Són exemples clàssics de contingut evergreen. Poden cobrir una àmplia gamma de temes, des de com cuinar un sopar per Nadal fins a com construir una casa.

Sempre hi haurà persones que necessitin aprendre com fer alguna cosa nova, de manera que aquest tipus de contingut és atemporal. Exemples específics podrien incloure “Com canviar l’oli del cotxe” o “Com utilitzar una màquina de cosir“.

Llistes de recursos útils:

Les llistes de recursos útils, com ara eines en línia o aplicacions, també són excel·lents exemples de contingut evergreen.

Poden ajudar les persones a ser més eficients a la seva feina o a la seva vida quotidiana, i sempre hi haurà persones que busquen solucions per fer les coses més fàcils.

Exemples específics podrien incloure “Els 10 millors llocs web per trobar feina” o “Les millors aplicacions per evitar la procrastinació“.

Articles de preguntes freqüents (FAQ):

Els articles de preguntes freqüents són una altra forma popular de contingut evergreen. Cobreixen les preguntes comunes que les persones tenen sobre un tema i poden ser útils durant anys.

Exemples específics podrien incloure “Preguntes freqüents sobre la inversió en accions” o “Preguntes freqüents sobre com fer una mudança“.

Infografies:

Les infografies són una manera visual de presentar informació que pot ser fàcilment compartida i utilitzada pels usuaris.

Poden cobrir temes des d’estadístiques fins a consells pràctics. Les infografies poden ser compartides a les xarxes socials i llocs web durant anys, la qual cosa les converteix en una forma ideal de contingut evergreen.

Exemples específics podrien incloure “Com fer créixer el teu Instagram en 10 passos” o “Les 10 estadístiques més impactants sobre el canvi climàtic“.

Què no és contingut Evergreen o temporal?

El contingut que no és evergreen és aquell que es torna obsolet o en perd la rellevància en un curt període de temps. A continuació, alguns exemples de contingut que no es consideren evergreen:

Notícies:

La informació que es presenta a les notícies és rellevant només durant un curt període de temps, ja que es refereix a esdeveniments específics i situacions actuals.

La majoria de notícies no seran rellevants després d’uns dies o setmanes, per la qual cosa no són un bon exemple de contingut evergreen.

Tendències:

Les tendències canvien sovint i poden desaparèixer ràpidament. Per exemple, un article sobre les tendències de la moda per a la tardor de 2021 perdrà la seva rellevància un cop comenci la temporada de primavera de 2022.

Dades desactualitzades:

Si bé la informació numèrica pot ser útil, les dades que canvien sovint no són evergreen.

Els números i estadístiques que són rellevants en el moment de la publicació es poden tornar obsolets en poc temps i, per tant, perdre’n la rellevància.

Esdeveniments temporals:

Els esdeveniments temporals, com ara festivals, fires o conferències, són un altre exemple de contingut que no és evergreen.

La informació sobre esdeveniments temporals només és rellevant durant un període específic i perd la utilitat després que l’esdeveniment hagi passat.

En general, qualsevol contingut que estigui estretament relacionat amb un moment específic o esdeveniment no serà evergreen.

Per crear contingut evergreen, és important enfocar-vos en temes i preguntes que siguin rellevants per al públic objectiu en qualsevol moment de l’any.

Consells per escriure contingut evergreen

Ara que hem definit què és el contingut evergreen i quins són els formats més efectius, és el moment d’oferir-te alguns consells específics per escriure contingut perenne.

Selecció de paraules clau:

És important triar les paraules clau correctes. Les paraules clau de cua llarga poden ser una excel·lent opció.

Recordeu que fins i tot la peça de contingut evergreen més duradora no serà útil si no hi ha persones buscant aquest tema. Per tant, investiga buscar bé les paraules clau abans de començar a escriure.

Optimització per a SEO:

Quan tinguis les teves paraules clau, no oblidis aplicar les millors pràctiques de SEO per a la optimització als motors de cerca de la teva pàgina.Afegeix text alternatiu a les imatges i col·loca la paraula clau en el títol, la URL i en tot el cos del text. Això no obstant, evita l’excés de paraules clau.

També pots vincular articles relacionats de contingut evergreen per millorar les teves classificacions als motors de cerca, ja sigui per exemple: Quant triga Google a indexar una pàgina web?

Escriu per a principiants:

Si bé pots sentir la necessitat de compartir la teva experiència, fes-ho d’una manera que sigui fàcil d’entendre per als principiants.

És poc probable que els experts cerquin informació sobre temes generals, i vols generar contingut perenne per a una audiència àmplia i recurrent.

Evita el llenguatge tècnic:

En línia amb el consell anterior, els principiants sovint no entenen el llenguatge tècnic. Per tant, evita fer servir termes tècnics sempre que sigui possible.

Reutilitza el teu contingut:

Quan crees una peça de contingut evergreen, hi ha moltes maneres de reutilitzar les teves idees en diferents formats.

Per exemple, podeu convertir un post antic en un vídeo o una presentació de diapositives. Aquesta és una excel·lent opció per als editors de contingut ocupats.

Altres idees de contingut perenne

En un món on el contingut en línia es renova constantment, pot ser difícil mantenir-se al dia i generar idees fresques per a la teva audiència.

Hi ha alguns tipus de contingut que sempre són divertits i atractius per als espectadors.

Els 10 millors mems de tots els temps:

A tots ens encanta riure’ns dels mems, oi? Crea un article amb els millors mems de tots els temps i actualitza’l regularment per incloure els nous mems més populars.

La història dels pentinats icònics:

Des dels talls de cabells curts dels anys 20 fins als pentinats extravagants dels anys 80, hi ha moltes tendències de cabell icòniques al llarg de la història. Crea un article divertit i educatiu sobre els pentinats més famosos i les seves històries darrere d’ells.

Com sobreviure a una reunió familiar:

Tots hi hem estat, oi? Les reunions familiars poden ser estressants, però també poden ser divertides. Crea un article ple de consells i trucs per sobreviure a una reunió familiar sense perdre el cap.

Les millors receptes:

A tots ens encanta el menjar casolà, i sempre hi ha espai per a més receptes. Crea un article amb les millors receptes de menjar casolà que puguis trobar i actualitza’l regularment amb noves receptes delicioses.

Els majors errors de moda a la història:

La moda és un tema divertit i sempre canviant. Crea un article sobre els errors de moda més grans en la història i diverteix-te amb algunes imatges vergonyoses.

Com organitzar una festa temàtica amb èxit:

A tots ens encanta una bona festa temàtica, però com se n’organitza una correctament? Crea un article ple de consells i trucs per organitzar una festa temàtica amb èxit.

La guia definitiva de cites en línia:

Les cites en línia poden ser una muntanya russa emocional, però també poden ser divertides. Crea un article amb consells i trucs per navegar pel món de les per Internet.

En conclusió..

El contingut evergreen és un tipus de contingut que no perd la rellevància amb el temps i que continua sent útil i valuós per als lectors durant anys.

És essencial per a qualsevol estratègia de màrqueting de continguts a llarg termini i pot millorar el SEO d’un lloc web.

Si voleu destacar en el món digital i mantenir la vostra audiència compromesa, considereu la creació de contingut evergreen.

Comença avui mateix i crea contingut que duri per sempre!

Similar Posts