Buscar palabras clave

Benvingut a aquesta guia sobre com cercar paraules clau de manera efectiva. En el món digital d’avui, les paraules clau són essencials per a l’èxit d’una estratègia de màrqueting en línia i SEO.

Conèixer les paraules clau adequades i com utilitzar-les pot augmentar significativament la visibilitat en línia i atraure més clients potencials a un lloc web.

Mentre que la creativitat és pertinent per al màrqueting de continguts, la investigació correcta de paraules clau és igualment crucial.

En aquest tutorial, us proporcionarem els coneixements i eines necessàries per trobar les paraules clau adequades per al vostre negoci i aplicar-les de manera efectiva.

Què són les paraules clau i per què són importants?

Les paraules clau són termes o frases que descriuen el contingut d’una pàgina web o un anunci. Són importants perquè ajuden els motors de cerca a entendre de què es tracta una pàgina i mostrar-la als usuaris quan busquen termes rellevants.

L’ús efectiu de les paraules clau pot millorar la visibilitat del vostre lloc web en els resultats de cerca i augmentar el trànsit orgànic al nostre lloc.

Com triar les paraules clau adequades per a un negoci

Hi ha diversos factors a considerar en triar les paraules clau adequades per a un negoci:

Triar les paraules clau adequades
 • Rellevància: És important triar paraules clau rellevants i el seu contingut. Cercarem paraules clau que descriguin de manera precisa un producte o servei.
 • Cerca: Investigar quantes persones estan buscant les paraules clau que hem seleccionat. Les eines de recerca de paraules clau poden ajudar-nos a estimar la quantitat de cerques mensuals per a cada paraula clau.
 • Competència: Avaluar la competència per a les paraules clau que hem seleccionat. Les paraules clau amb una alta competència seran més difícils de classificar que les paraules clau amb una baixa competència.
 • Long tail keywords: Les paraules clau de “cua llarga” són frases més llargues i específiques que descriuen de manera detallada un producte o servei. Aquestes paraules clau solen tenir menys competència i poden atreure un públic més qualificat.
 • Intenció de cerca: Considereu la intenció darrere de les cerques per a les paraules clau. Les persones estan buscant informació general sobre un tema o estan buscant alguna cosa específica per comprar?

En tenir en compte aquests factors, podem triar les paraules clau adequades que s’ajustin al nostre negoci i l’estratègia de màrqueting.

Hem de tenir en compte que la investigació i el seguiment regular de les paraules clau són essencials per a l’èxit a llarg termini d’una bona estratègia SEO.

Eines gratuïtes per cercar paraules clau

Eines per cercar paraules clau
Answer The Public és una eina genial per a la cerca de paraules clau

Hi ha diverses eines gratuïtes disponibles que ens ajudaran a investigar paraules clau:

 • Google Keyword Planner: És una eina gratuïta proporcionada per Google Ads. Ens permet veure quantes persones estan buscant una paraula clau determinada i ens ofereix suggeriments per a paraules clau relacionades.
 • Ubersuggest: Amb Ubersuggest, podeu obtenir suggeriments de paraules clau rellevants per al vostre lloc web, així com dades precises sobre el volum de cerca i la competència per a cada paraula clau.
 • Keyword Tool: Ens ofereix informació valuosa sobre el volum de cerca i la competència per a cada paraula clau, així com sobre el cost per clic (CPC ) i el valor de la paraula clau al mercat publicitari.
 • Answer The Public: Aquesta eina utilitza la tecnologia de rastreig web per recopilar dades sobre les consultes més populars i les preguntes més freqüents en diferents motors de cerca, cosa que t’ajuda a entendre millor les necessitats i preocupacions de la nostra audiència.

Aquestes eines gratuïtes per cercar paraules clau poden ser un bon punt de partida per a la investigació i ens ajudaran a identificar quines paraules són més rellevants i d’alt rendiment per a un negoci.

Hem de tenir en compte que algunes d’aquestes eines poden tenir limitacions quant a la quantitat de dades que brinden i poden requerir una investigació addicional per obtenir una visió completa per a qualsevol estratègia.

Com utilitzar el planificador de paraules clau de Google

Google Keyword Planner és una eina proporcionada per Google Ads que ens permet investigar paraules clau.

Planificador de paraules clau amb Google Keyword Planner

Crea un compte de Google Ads:

Si encara no tenim un compte de Google Ads, necessitarem crear-ne un abans d’accedir-hi.

Accedeix a Google Keyword Planner:

Quan hàgim iniciat sessió al nostre compte de Google Ads, fem clic a “Eines” i després a “Planificador de paraules clau”.

Introdueix les paraules clau:

Cal escriure una o més paraules clau rellevants per al negoci a la secció “Cerca de paraules clau“. També podem pujar una llista de paraules clau o introduir una URL rellevant.

Verificar els resultats:

Ens mostrarà una llista de paraules clau rellevants, juntament amb informació sobre el volum de cerques mensuals, la competència i el cost per clic estimat.

Afinar els resultats:

Podem ajustar els seus resultats filtrant per volum de cerques, competència i altres factors per trobar les paraules clau més adequades per al negoci.

Desar i monitorar les paraules clau:

Quan hàgiu identificat les paraules clau rellevants, deseu-les i monitoreu el seu rendiment regularment per assegurar-se que segueixi sent rellevant per al seu negoci.

És important considerar que la informació que ofereix Google Keyword Planner és una estimació i pot variar segons la ubicació, el dispositiu i altres factors.

Com fer una cerca de paraules clau en profunditat

Realitzar una cerca de paraules clau és essencial per optimitzar el contingut i millorar la seva visibilitat als cercadors. Aquí hi ha un pas a pas per dur a terme una cerca de paraules clau en profunditat:

 • Identificar els objectius: Abans de començar a investigar paraules clau, és important tenir clar quins són els objectius i què volem aconseguir amb el contingut.
 • Fer una llista: Seleccionar les paraules clau més importants que creiem que són les més importants per a la nostra activitat o negoci.
 • Eines de recerca: Per investigar les paraules clau rellevants i obtenir informació sobre el volum de cerques, la competència i altres factors rellevants.
 • Analitzar la competència: Per millorar l’estratègia, és recomanable analitzar la competència i detectar patrons en els termes de cerca que utilitzen els líders del mercat.
 • Crear contingut de qualitat: Usar les paraules clau seleccionades al contingut de manera natural i així proporcionar continguts de valor i aportem solucions als problemes per als usuaris.
 • Seguiment i anàlisi: Monitorar el rendiment de les paraules clau i analitzar els resultats per assegurar-se que estan assolint els objectius.

Una cerca de paraules clau en profunditat requereix temps i esforç, però és essencial per assegurar-se que el contingut és rellevant i accessible per als motors de cerca.

Un exemple de com cercar paraules clau

Emprenedora en el vostre negoci

Vaig conèixer la Marta en un esdeveniment de networking per a emprenedors. Ella estava entusiasmada perquè acabava de llançar el primer lloc web i estava ansiosa per aconseguir trànsit i vendes.

Tot i això, després d’uns mesos escrivint al seu blog corporatiu de manera regular, es va adonar que no estava rebent el trànsit que esperava.

En conversar amb ella, vaig descobrir que no havia fet una anàlisi de paraules clau adequada per optimitzar el vostre lloc web. Com he explicat, les paraules clau són les paraules o frases que la gent introdueix a Google per trobar informació rellevant.

Si voleu que el vostre bloc aparegui als resultats de cerca, l’havia d’optimitzar per a les paraules clau adequades.

Junts vam fer una investigació exhaustiva i vam descobrir que la paraula clau “roba de dona” tenia un volum de cerques de 30.000 al mes i una competència mitjana-baixa del 0,4%. D’altra banda, la paraula clau “vestits de festa” tenia un volum de cerques de 10.000 al mes i una competència alta del 0,7%.

Vaig explicar a la Marta que, si escau, el seu nivell d’autoritat davant de Google era important tenir en compte. Com ja feia més d’un any que publicava, ja tenia una autoritat de domini (DA) de 25, cosa que la situava en una bona posició per competir per paraules clau amb una competència mitjana-baixa.

Després d’una anàlisi detallada, Marta va decidir centrar-se en “vestits de festa” i “roba de dona” com les paraules clau principals.

Per assegurar-vos que el vostre bloc aparegués als resultats de cerca de Google per a aquestes paraules clau, va utilitzar tècniques d’optimització SEO On-Page, incloent-hi la inclusió d’aquestes paraules clau en el títol de l’article, la meta descripció, el primer paràgraf i a l’estructura de les URL.

Gràcies a aquesta anàlisi de paraules clau i l’optimització SEO, Marta va aconseguir millorar el trànsit del seu lloc web i aconseguir vendes.

En conclusió,

Esperem que aquesta guia per cercar paraules clau us hagi estat d’utilitat per millorar la teva estratègia de SEO i posicionar millor el teu lloc web en els motors de cerca.

Recordeu que l’elecció adequada de paraules clau és fonamental per augmentar el trànsit i les conversions del vostre lloc, i que hi ha diverses eines i tècniques que podeu utilitzar per prioritzar-les adequadament.

Si tens alguna pregunta o suggeriment, no dubtis a contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te en tot allò que necessitis!

Similar Posts